Frankrikes herrlandslag i fotboll mot österrikes herrlandslag i fotboll tidslinje

Jag ska fördjupa mig idag i gränsöverskridande rivaliteter i fotbollen, nämligen den mellan “Frankrikes herrlandslag i fotboll” och “Österrikes herrlandslag i fotboll”. Okej vänner, kan vi börja?

Det tidiga mötet

Så långt som mitt minne tar mig klart, sparkades allt igång på 1920-talet. Redan då vittnade vi om ett otroligt drama mellan dessa två lag. Ja, bästa läsare, fotboll har alltid varit så mycket mer än bara en sport!

Årtal Vinnare Slutresultat
1923 Frankrike 4-2
1927 Österrike 5-0
1931 Oavgjort 1-1
1934 Frankrike 3-2

Kampen fortsätter

Under 1940-talet till 1980-talet fortsatte både Frankrikes och Österrikes herrlandslag att kämpa mot varandra på fotbollsplanen. Herrarna från varje landslag spelade med allt de hade, och varje match blev oförglömlig i fotbollshistorien.

Sevärd möte Vinnare Årtal
VM-kvalmatch Österrike 1978
EMU-match Frankrike 1984
Vänlig match Frankrike 1988
VM-kvalmatch Oavgjort 1991

Fram till idag

Inget rivalitet tar någonsin slut i fotboll. Ja, vi ser nu samma trendsättning för rivalitet mellan Frankrike och Österrike. De fortsätter att konkurrera, växer starkare och bättre för varje spelade match. Och som fotbollsälskare kan vi bara hoppas att det fortsätter så här. Länge leve fotbollen!

Sammanfattning

Kort och gott, rivaliteten mellan ‘Frankrikes herrlandslag i fotboll’ mot ‘Österrikes herrlandslag i fotboll’ har varit en lång och händelserik resa. Med varje match skriver de en ny blad i deras redan saftig bok av historien.

0 Shares:
You May Also Like