Det som göms i snö

Serien handlar om Peter Wendel och den underbemannade stab som har som uppgift att lösa olika brott. Robert Gustafsson spelar huvudrollen i denna dramaserie och han iklär sig en roll som en deprimerad polis.

Peters minnen av broderns självmord som skedde några år tidigare har satt sina spår. Det verkar dock vara någonting annat som tynger honom mer. Han har en tonårsdotter, är skild och har precis fått en tjänst som chef för polisen, för avdelningen “kalla fall”. En rad händelser inträffar och resulterar i flera mord. Peter och hans kollegor börjar då gräva i ett gammalt mord med en inblandad seriemördare.

Säsong 1

Första säsongen hade premiär på Kanal 5 den 21 augusti 2018 och därefter blev den visad på Viaplay.

Här får du möta Peter Wendel och kommer in i handlingen när han blir involverad i en brådskande mordutredning när han måste kalla in sina kollegor för att få igång sin arbetsgrupp, snabbast möjligt. Uppgifterna får de olika poliserna och information om utredningen läcker ut till media, vilket orsakar kaos.

Peter undanhåller information om att han har en koppling till mordvapnet och han blir misstänkt för att vara mördaren. Säsong 1 av serien är baserat på fallet om Thomas Quick. Namnen har dock blivit ändrade i serien, men handlingen är densamma.

Säsong 2

Andra säsongen hade premiär den 19 september 2021 på Viaplay samt HBO Nordic.

I andra säsongen får Peter Wendel kontakt med en poliskollega som berättar något om att han vet något om Peters brors död. Han hävdar att det inte alls handlade om självmord utan att något annat orsakat hans bortgång. Direkt efter det blir samma kollega hittad mördad. I hans lägenhet hittar utredarna ett flertal underlag till mordutredningar som egentligen tillhör Peter.

Arbetet kring vad som inträffat börjar och Peter med kollegor börjar nysta i vad som egentligen hänt.

Säsong 3

Serien har varit populär bland dess tittare men det finns inga uppgifter gällande om det kommer att komma någon säsong 3. Både recensenter och tittare har delat med sig av fina ord gällande serien och önskar att få se ytterligare en säsong.

Vilka rollista finns i serien?

De som skådespelar i serien är bland annat följande personer:

  • Robert Gustafsson spelar polischef Peter Wendel.
  • Samuel Fröler, som blev känd från serien “Skärgårdsdoktorn”, spelar regionpolischef Ludvig Larsson.
  • Louise Peterhoff spelar Ann-Marie Wendel.
  • Christopher Wagelin spelar Jorma Virtanen.
  • Ia Langhammer, som bland annat medverkat i Eva & Adam, Tur & retur spelar Barbro Svensson i denna serien.

Andra kända namn som skådespelar i serien är Erik Johansson, Johan Ulveson samt Christopher Wagelin.

Olika plattformar för streaming

Serien är skapad 2018 av Aron Levander och Hans Jörnlind och regisserad av bland annat Lisa Farzaneh, Kjell-Åke Andersson och Kristian Petri. De som göms i snö kan inte ses på Netflix i dagsläget men finns att ses på andra plattformar som till exempel Viaplay eller via Apple TV.

Fina ord från recensenter

De flesta har skrivit positiva recensioner om serien och nedan följer några av dessa från bland annat Expressen, Aftonbladet och Filmparadiset:

Expressen.se recenserar

Serien blir beskriven som både fängslande och givande även om dess hemligheter blir avslöjade för tidigt och för tydligt, enligt Expressens reportrar. Det pratas om en dubbeltydig osäkerhet som finns i öppningsscenen och den är kopplad till Peter Wendel. Hemligheter framträder en efter en.

Expressens recensent menar också på att Leif G.W Persson gör det hela mer intressant, eftersom han som står bakom idéerna. Det ger ett djup till serien och eftersom det är möjligt att anta att det grundar sig i en professors expertis, så blir seriens historia extra trovärdig. Samma reporter berömmer också skådespelarna Johan Ulveson, Louise Peterhoff och Erik Johansson och spådde “Det som göms i snö” till att bli en tittarsuccé.

Aftonbladet.se recenserar

Enligt en recensent på Aftonbladet är det tack vare att de involverat Leif G.W Persson som serien säljer in sig hos svenska folket. Reportern beskriver serien som är “något av en sällsynt, egendomlig fågel i den svenska kriminalstammen” och med detta menar han att den är annorlunda men ändå trovärdig. Robert Gustafsson blir upphöjd i recensionen och får beröm för sin roll.

Barbro Svensson har en viktig roll i säsongen och recensenten avslutar med att skriva att endast fem avsnitt skapar ett sug efter mer. Sammanfattningsvis är serien så pass bra att fem avsnitt inte räcker utan tittaren önskar fler.

Recensionen från Filmparadiset.se

Filmparadiset.se har också skrivit en recension på serien och den person som skrivit denna recension tycker att huvudrollsinnehavaren har tagit sig an sin roll med bravur. Vidare bedömer de seriens berättelse som annorlunda med den realism som blir framlyft, jämfört med andra svenska kriminalserier. Senare säger de också att seriens författare är erfarna och duktiga vilket i sin tur leder till genuina och äkta roller.

Recension av Filmtopp.se

Filmtopp.se beskriver vändningar i serien som skapar en spänning som publiken får uppleva. De beskriver att seriens regissörer bjuder in tittarna till att känna att de faktiskt löser brotten tillsammans med skådespelarna. Överlag tycker filmtopps recensent att alla skådespelar på ett bra sätt och att manuset är mycket välskrivet. Serien når ut ur mängden på ett positivt sätt och publiken bör se serien både en och två gånger.

0 Shares:
You May Also Like
Miss Voon
Läs mer

Miss Voon

Restaurangen Miss Voon startade upp för första gången år 2011. Idag är Miss Voon en av de bästa…