Aliette Opheim och Per Bergman

Under årets Kristallen-gala 2022 tilldelades Aliette Opheim priset för bästa kvinnliga skådespelare för sina insatser i dramaserien Knutby. Men hon är även aktuell i flera andra sammanhang.

Aliette Opheim, 37 år, blev först känd för sin roll som den stränga säkerhetsvakten i “Kalifatet” och även som chefen för Missing People i tv-serien Dark Heart. Under 2021 spelade hon även Gunhild i den isländska Netflix-serien Katla. Hon var även medpostapokalyptiska filmen Svart krabba.

Om Aliette Opheim och Per Bergman

Aliette, som är född och uppvuxen i Sverige, började spela teater professionellt för ungefär 20 år sedan. Hennes mångsidiga personlighet och djup har gjort det möjligt för henne att spela en mängd olika roller av väldigt olika karaktär.

Få människor är medvetna om Aliettes gedigna skådespelarbakgrund. Enligt IMDB har hon samlat på sig totalt 35 skådespelarinsatser sedan hon debuterade på filmduken 2005.

Under sommaren var hon värd för SR:s Sommarpratdär hon öppenhjärtigt berättade om åren då hon tog några steg tillbaka från skådespeleriet eftersom hon bland annat hamnade i destruktiva relationer och ekonomiska svårigheter.

Hennes far

Aliettes far heter Per Bergman och det är han som är Actor Manager på Aliette Opheim Art AB. Han är en erfaren chef inom filmsektorn och har även arbetat inom media och kommunikation. Aliette Opheim Per Bergman

0 Shares:
You May Also Like