Elsa Öhrn – en stigande stjärna

instagram

Lägg namnet Elsa Öhrn på minnet. Elsa är tjejen som spelar Elisabeth i den senaste filmatiseringen av Vinterviken (2021). 19 år gammal har hon redan gjort en stor huvudroll i en svensk film, och har en större roll i den kommande filmen Ett sista race, som spelas in under 2023. Elsa går sista året på Södra Latins teaterlinje och satsar uppenbarligen på en fortsatt karriär som skådespelare. 

Snabbfakta Elsa Öhrn

Vem?Elsa Öhrn
Ålder?Född 22 mars 2003 – 19 år gammal 
Mellannamn?Lucia
Känd från?Filmen Vinterviken från 2021. Har även haft en mindre roll i Berts dagbok (2020)

Vad vet vi om Elsa Öhrn?

Elsa Öhrn är 19-åringen som spelar Elisabeth i den senaste filmatiseringen av Vinterviken. Filmen har spelats in tidigare (1996) och bygger på en bok av författaren Mats Wahl. Elsa går sista året på Södra Latin och tar således studenten i juni 2023. Liksom sin rollfigur Elisabeth, har Elsa inriktning teater i skolan och vill bli skådespelare. 

I filmen har Elisabeth nyligen förlorat sin mamma, något som naturligtvis påverkar rollfiguren. Elsa har sagt i intervjuer att hon tycker att hon själv är mer utåtriktad och öppen än karaktären hon spelar. 

Elsa är uppvuxen i Stockholm. Hon verkar ha flyttat ifrån sina föräldrar och bor idag idag på hemlig adress, förmodligen på grund av sin uppåtgående karriär. 

Elsa Öhrn på nätet

Imdb är en filmdatabas på nätet där man kan söka på över 3,5 miljoner filmer, tv-serier och dataspel. På imdb hittar man Elsa Öhrns medverkan i tre produktioner. Det är Berts dagbok (2020), Vinterviken (2021) samt kommande Ett sista race (2023). 

I filmen Ett sista race spelar Elsa karaktären Hanna, en 16-årig tjej som ska delta i ett street-race. När Hannas pappa, street-racinglegenden Dennis, får reda på detta bestämmer han sig för att stoppa henne. Filmen planeras ha premiär i Sverige på juldagen 2023. 

På Instagram och TikTok finns naturligtvis väldigt många klipp och taggar som hänvisar till Elsa Öhrn. Att hitta henne som privatperson är inte lika enkelt. Man kan tänka sig att hon vill ha ett privatliv också och att hon inte vill dela med sig av livet med pojkvän eller flickvän och annat som händer i vardagen. Elsa Öhrn är en växande stjärna som vi kommer att få se mycket av i framtiden, utanför sociala medier. 

Andra med namnet Öhrn

Det finns naturligtvis flera andra kvinnor med efternamnet Öhrn och man kan till exempel hitta:

  • Elsa Öhrn, Vänge
  • Elsa Öhrn, Forsvik
  • Kerstin Öhrn, Söderköping
  • Gertrud Öhrn, Malmö
  • Cecilia Öhrn, Överkalix

Enligt hitta.se finns 2 417 Öhrn i landet, utspridda från norr till söder. Det finns även ett antal företag med namnet Öhrn, till exempel Öhrn Kirurgi, Öhrn Kakel&bygg och Öhrn Produktion. 

0 Shares:
You May Also Like

Aliette Opheim och Per Bergman

Under årets Kristallen-gala 2022 tilldelades Aliette Opheim priset för bästa kvinnliga skådespelare för sina insatser i dramaserien Knutby.…

Rally legendar webbkryss

Legender och legendarer är de stjärnor som överlever sig själva inom varje sport. Både rally och övrig bilsport…