Joni mitchell both sides now andra versioner av låten

Cirkeln Är Sluten: Joni Mitchell Båda Sidor Nu och Andra Versioner

Vem kan glömma Joni Mitchells förtrollande melodi, “Both Sides Now”? Det finns få låtar som har rört vid så många hjärtan och själar över hela världen. Den släpptes först 1969 och har sedan dess täckts av många artister, var och en med sin egen tolkning och känslomässiga djup.

Version Artist År
Original Joni Mitchell 1969
Andra version Judy Collins 1967
Tredje version Neil Diamond 1971
Nyaste version Susanna Hoffs 2018

Joni Mitchell Both Sides Now andra versioner av låten

Innebär det att se en sådan klassiker tolkas om och om igen att dess budskap förloras eller blir förvridet? Inte alls! Varje artist som tolkar “Both Sides Now” ger något unikt och vackert till bordet. De blåser nytt liv i en välkänd melodi, samtidigt som de förblir trogna den ursprungliga kärnan.

Tänk på Judy Collins tidiga cover, vars rika, vibrerande röst skänkte en annan atmosfär åt låten – en känsla av både sobriety och sprudlande glädje. Eller Neil Diamonds snuskigt romantiska tolkning, som smög in en extra skopa passion i varje ton. Och vem kan glömma den senaste covern av Susanna Hoffs, som gjutit in sin egen sprudlande energi och melodiska magi i varje stavelse?

  • Judy Collins – Den första artisten att spela in låten för en stor label, ger ett livfullt, känslosamt sväng åt Jonis original.
  • Neil Diamond – Hans kraftfulla, passionerade tolkning förvandlade låten till en soft-rock klassiker.
  • Susanna Hoffs – Den senaste artisten att täcka Both Sides Now, hennes tolkning är både modern och nostalgisk, ett bevis på låtens bestående relevans.

“h2>Förkroppsligar Joni Mitchell Both Sides Now på ett unikt sätt?

Ja, det gör hon absolut. Trots all variation bland artisterna som tolkat denna melodi, Jonis själ och avsikt lyser igenom i varje version. Hon sa en gång i en intervju att “Both Sides Now” var en låt om paradigmskiften – och varje interpretation speglar detta på sitt eget s

0 Shares:
You May Also Like