Golden globe award för bästa kvinnliga huvudroll i en miniserie eller tv-film

Det Gyllene Globen-priset för bästa kvinnliga huvudroll i en miniserie eller tv-film

Är du nyfiken på vilka skådespelerskor som genom åren belönats med det prestigefyllda Golden Globe Award för bästa kvinnliga huvudroll i en miniserie eller TV-film? Då har du kommit till rätt plats!

År Skådespelerska Miniserie/TV-film
2020 Michelle Williams Fosse/Verdon
2019 Amy Adams Sharp Objects
2018 Nicole Kidman Big Little Lies
2017 Sarah Paulson American Crime Story: The People v. O.J. Simpson

Men, undrar du kanske, vad gör en rollprestation till den bästa?

Det som gör en rollprestation till “den bästa”

Det finns inga specifika kriterier eller parametrar som definierar “den bästa” rollprestationen. Ibland kanske det handlar om hur skådespelerskan förmedlar känslor och händelser genom sin kroppsspråk, ansiktsuttryck och röstanvändning. Eller kanske det är hur hon förkroppsligar en karaktär så helhjärtat att vi glömmer att hon faktiskt är en skådespelare som spelar en roll.

Några minnesvärda vinnare…

  • Nicole Kidman, som spelade kränkta Celeste i “Big Little Lies”, var exemplarisk i sin förmåga att förmedla komplexa känslor och skapa djup för sin karaktär.
  • Sarah Paulson gjorde en bejublad prestation i “American Crime Story: The People v. O.J. Simpson” där hon klev in i skorna på åklagaren Marcia Clark.

Det är alltid spännande att se vilken skådespelerska som kommer att gå hem med det eftertraktade priset nästa år. Men en sak är säkert – hon kommer att ha levererat en rollprestation som rör vid våra hjärtan och får oss att minnas hennes karaktär långt efter att rulltexterna har slutat rulla.

0 Shares:
You May Also Like