Halsband med bokstav – fem anledningar till att bära ett bokstavssmycke

LETTER1

Vi ser dem lite överallt: halsbanden med en berlock i form av en bokstav. Kanske har du redan ett själv? Eller kanske är du sugen på att skaffa ett? Det finns många anledningar till att bära en bokstav runt halsen – flera olika skäl till att en viss bokstav betyder något särskilt just för dig. Här listar vi fem av dem. Kan du komma på fler?

Snabbfakta om halsband med bokstav

Vad?Ett halsband med bokstav är precis vad det låter som: ett halsband med ett hänge som antingen är format som en bokstav eller har en bokstav ingraverad.
För vem?Vem som helst kan bära ett halsband med en bokstav: barn som vuxen, kille som tjej. Anpassa bara stilen efter personligheten, och skaffa en kedja som är lagom lång.
När?Bär det när du själv tycker att det passar. Eftersom det kan varieras så mycket i stil kan det vara allt från ett stilrent smycke till en busig accessoar.
Varför?Det finns många skäl att bära ett bokstavssmycke. Varför vill du bära ditt? 

J som i jag själv

Den bokstav som kanske känns mest självklar att hänga runt halsen är den första bokstaven i ditt eget namn. Även om du inte direkt är ensam om den så är det ändå något speciellt med din “egen” bokstav. Bär den med stolthet.

L som i LOVE

Har du någon i ditt liv som får det att pirra i hela kroppen? I så fall kanske du vill bära den första bokstaven i din kärleks namn runt halsen istället för din egen? Eller varför inte ha bådas bokstäver tillsammans på samma kedja? Superromantiskt för den som vill bära kärleken nära hjärtat.

Var kan jag köpa ett halsband med bokstav?

Det finns många smyckeskedjor och butiker som säljer bokstavssmycken, både i fysiska butiker och på nätet. Det finns något för alla, både för dig som vill handla så billigt som möjligt och för dig som vill hitta något exklusivt. Här är några exempel på ställen där du kan leta:

  • Edblad
  • Guldfynd 
  • Ur & Penn
  • Glitter
  • Caroline Svedbom Jewelry
  • MYKA
  • ANI

S som i stad

Hör du till dem som lätt blir fäst vid platser kanske du vill bära första bokstaven i din hemstad runt halsen? Eller någon annan stad eller plats som ligger dig varmt om hjärtat. Det fina är att även om det finns miljontals platser på jorden så börjar alla på någon av alfabetets bokstäver, så du kan välja precis vilken plats du vill.

M som i mamma

Har du en mamma som du älskar och som alltid finns där för dig? Varför inte hylla henne genom att bära den första bokstaven i hennes namn runt halsen? Eller också väljer du helt enkelt ett M som i mamma. Hennes namn är till för andra att använda. För dig är hon mamma, kort och gott.

B som i barn

Är dina barn det bästa du har? Bär dem med dig hela dagen i form av deras begynnelsebokstäver. Det blir en fin påminnelse både för dig och för dem om att de är viktiga för dig och att du alltid vill att ni ska vara nära varandra – om inte fysiskt så i alla fall i själ och hjärta.

Guld, silver eller glitter? – bokstavshalsband i olika stilar

Är du en sådan som tycker att det känns lite tråkigt och fantasilöst att följa trender och ha på dig sådant som många andra har? I så fall är det dags att tänka om. Det fina med bokstavssmycken är nämligen att de går att göra personliga och variera i oändlighet. 

I olika affärer som säljer smycken kan du hitta berlocker med bokstäver i alla tänkbara stilar: guld och silver, raka och stilrena eller snirklande sirliga. Du kan köpa bokstäver besatta med diamanter eller stenar i olika färger, och du kan också hitta runda plattor med ingraverade bokstäver. 

Gör ditt eget halsband med bokstav

Tycker du ändå inte att någon av de stilar som erbjuds känns tillräckligt originell? I så fall är det bara att gå loss och börja pyssla. En snabb sökning på nätet och du hittar både tips och idéer och även en del spännande material att jobba i. 

Du kan till exempel arbeta med trä och täljkniv eller brännpenna. Eller så testar du krympplast, eller pärlar en bokstav i indianpärlor som du smälter ihop med hjälp av strykjärnet. Du kan också knyta makramé eller jobba med ståltråd.  Möjligheterna är oändliga! Vad väntar du på? Sätt igång och skapa!

0 Shares:
You May Also Like
Miss Voon
Läs mer

Miss Voon

Restaurangen Miss Voon startade upp för första gången år 2011. Idag är Miss Voon en av de bästa…