Pennan och Svärdet – allt inom svensk militärhistoria

BOOK1

Är du intresserad av det svenska försvaret, militärhistoria och krisberedskap? Då kan upplevelseklubben Pennan och Svärdet vara något för dig. Stiftelsen Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek driver Pennan och svärdet och i klubben möts likasinnade som kan dela med sig av kunskap, handla i en shop och bevara den svenska militärhistorien. 

Snabbfakta om Pennan och Svärdet

Grundades1992 av stiftelsen Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek
KostnadMedlemskap är gratis
ErbjudandeMedlemmar erbjuds tidskrifter, resor, evenemang, böcker, diskussionsgrupper
ShopHär kan medlemmar hitta en mängd produkter som inte är tillgängliga för andra
SyfteAtt bevara svensk militärhistoria och uppmärksamma försvarsmaktens arbete

Minns du Pennan och Svärdets kalsonger? 

Flera år har de varit populära presenter till både jul och födelsedagar. De stilrena kalsongerna i trepack med text i linningen. Låt oss härmed titta på några olika utföranden.

Pennan och Svärdets ståndaktiga erbjudanden

Följande texter har funnits på kalsonger från Pennan och Svärdet genom åren. Varför inte lära sig mer om det svenska försvaret med en käck blinkning mot det klassiska maskulina? Ibland kan man även tolka in några utmanande undertoner vilket många uppskattar när det är dags för presenter till män. 

De olika kalsongerna från Pennan och Svärdet:

  • Kalsongpaket 1 – Jakt, attack, spaning (orden bakom stridsflygplanens förkortning JAS)
  • Kalsongpaket 2 – Eld, rörelse, skydd (de tre grundelementen i en strid)
  • Kalsongpaket 3 – Manöver, givakt, lystring (tre av lystringsgraderna för svenska soldater) 
  • Kalsongpaket 4 – Mod, kraft, spänst (svenska Kustjägarnas ledord och valspråk) 
  • Kalsongpaket 5 – Näcken, Sjöormen, Hajen (tre kända svenska militär-u-båtar).
  • Kalsongpaket 6 – 5,56, 7,62, 12,7 (olika typer av militär ammunition) 
  • Kalsongpaket 7 – Lansen, Tunnan, Draken (tre kända svenska plan inom Flygvapnet 

Inga trosor i sikte hos Pennan och Svärdet

En tråkig sak med Pennan och Svärdets underkläder är att de endast finns som boxershorts med gylf. Ett manligt kodat plagg för manlig anatomi med andra ord. Militärintresserade kvinnor erbjuds tyvärr ingen motsvarighet i form av damunderkläder. Många av klubbens medlemmar skulle säkert vara intresserade av att köpa trosor och kanske även sporttoppar av god kvalitet med tydlig koppling till olika militära verksamheter. 

Andra produkter i Pennan och Svärdets shop

Som tur är finns en hel del unisexprodukter att köpa för den som är medlem i Pennan och Svärdet. Väska, ryggsäck, kniv, fältkök, böcker, klocka, badlakan och plåster är bara några exempel på allt som sålts sedan 1992. Ofta kan man komma över produkter till riktigt förmånliga priser genom att ta del av ett eller annat erbjudande. 

Kliv in i mobförrådet

Mobförrådet är en del av Pennan och Svärdet som fungerar som en nätbutik. Mobförrådet drivs av överste Ingvar Gustafsson, före detta chef för Jämtlands fältjägarregemente. Han har tagit som sin uppgift att få ut kläder och annan utrustning på marknaden och alla är välkomna att handla. Från privatpersoner som behöver rejäla kläder till hundpromenaden till personer som är aktiva i olika delar av det allmänna totalförsvaret. 

Hur kontaktar man Pennan och Svärdet? 

För att komma i kontakt med Pennan och Svärdet eller bli medlem kan man enklast söka efter klubben på nätet. På pennanochsvardet.se finns allt man behöver för att både starta och avsluta medlemskap. För att diskutera och utbyta erfarenheter med andra kan man också söka upp Pennan och Svärdet på Facebook. Även på Flashback finns några trådar men inte särskilt många. Om man vill gå ur Pennan och Svärdet hör man av sig till klubben på mail eller telefon. 

Är man nöjd rullar medlemskapet på och man kan köpa eller avbeställa böcker samt ta del av olika erbjudanden via hemsidan. Böckerna som säljs kommer på posten av sig själva om man inte avbeställer dem. Det är en sak som ibland ger upphov till klagomål och negativa omdömen om Pennan och Svärdet. I övrigt verkar många vara nöjda och många som loggat in som medlemmar stannar kvar länge. Inte minst de resor som klubben arrangerat med olika militära teman runt om i världen har fått väldigt goda recensioner. 

0 Shares:
You May Also Like

Rally legendar webbkryss

Legender och legendarer är de stjärnor som överlever sig själva inom varje sport. Både rally och övrig bilsport…