Hur lång är Öresundsbron?

Hur lång är Öresundsbron

Mellan Sverige och Danmark löper det sedan den 1 juli år 2000 en bro som heter Öresundsbron. För att få till bron var man bland annat tvungen att skapa en konstgjord ö som heter Pepparholmen.

Idag är Pepparholmen ett naturreservat där man inte få gå i land som privatperson. Det intressanta med Pepparholmen är att djurlivet har fått utveckla sig själv där. Detta gör att det finns flera sällsynta djurarter på ön.

Hur lång är hela Öresundsbron?

Så hur lång är öresundsbron nu då? Jo, själva längden på Öresundsbron är 15,9 kilometer från Malmö till Köpenhamn. Hur lång är Öresundsbron i mil kanske någon funderar på? Det är bara att omvandla kilometer till mil och det innebär att bron är 1,6 mil lång då man avrundar uppåt.

Hur lång är tunneln som tillhör Öresundsbron?

I längden på själva bron ingår även en tunnel som heter Drogdentunneln. På frågan hur lång Öresundsbrons tunnel är så finns det ett enkelt svar. Den är lite drygt 4 kilometer lång, eller om man vill mäta det i meter så är den 4050 meter. Tunneln startar vid Pepparholmen och kommer upp vid Danmarks största flygplats Kastrup.

Att tunneln finns där är för att det är säkerhetstänk med flygtrafiken. Precis som på bron så har tunneln separata rör för både biltrafik och tågtrafik. I tågtunneln få det bara gå ett tåg åt gången som har gods som klassas farligt.

Hur långt är det från Öresundsbron till Legoland i kilometer?

Att åka bil till Legoland är något som många barnfamiljer gör varje år. Vill man åka från Malmö med bil så är det enklaste även att köra över Öresundsbron. Svaret på frågan alla undrar över ”hur långt är det från Öresundsbron till Legoland?” är ungefär 30 mil. Det beror på vilket av de två vägalternativen man tar. 

0 Shares:
You May Also Like

Anna-Maria Sieklucka

Huvudrollen i Netflixdramat “365 days” spelar den 28-åriga polska skådespelerskan Anna-Maria Sieklucka. Om Anna-Maria Sieklucka Tredje delen i…