Pelle Almqvist – rockstjärnan, kärleken och familjen

rockstar

Pelle Almqvist, född 29 maj 1978, är främst känd som före detta medlem i rockgruppen The Hives. The Hives hade stora framgångar världen över och var framförallt särskilt framgångsrika i USA. Hans smeknamn i gruppen var Howlin’ Pelle. Pelle Almqvist är uppvuxen i Fagersta.

Snabbfakta om Pelle Almqvist

NamnPelle Almqvist
Ålder Född 29 maj 1978
GörMedlem i rockgruppen The Hives
FamiljPartnern Catrin Nilsson

Pelle Almqvist bakgrund

Pelle Almqvist växte upp i Fagersta tillsammans med sin mamma och pappa och bror. Hans mamma jobbade som lärare och hans pappa var läkare. Som ung startade han det som till slut skulle bli The Hives tillsammans med sin bror Nicholaus. Innan han slog igenom som artist arbetade han bland annat på posten och som skolvikarie.

Pelle Almqvist flickvän

Pelle Almqvist var tidigare i en relation med en annan musiker, nämligen Maria Andersson från Sahara Hotnights. De separerade 2006 och sedan 2010 är han i en relation med en kvinna som heter Catrin Nilsson. Det är oklart om hon är hans fru eller inte, det vill säga om de har gift sig eller inte. Hon har varit hans flickvän ett bra tag, 2015, 2016, fram till i dag. Det finns inte heller någon officiell information om huruvida paret har barn tillsammans eller inte.

Pelle Almqvist i The Hives

Pelle Almqvist har spelat i The Hives sedan 1993 men det var inte förrän år 2000 som framgångarna började komma ordentligt för rockgruppen. Då både i Sverige och internationellt. Bandet går att känna igen genom att alla bandmedlemmar är klädda på samma sätt men alltid i antingen svart eller vitt. 

1994 kom bandets första EP, Sounds like sushi. Vid den tiden var medlemmarna bara 17 år gamla och de gjorde ett par spelningar i Sverige i samband med släppet. Därefter, år 1996, kom EPn Oh, Lord! When? How?. Det första fullängdsalbumet gavs ut året efter och hette då Barely Legal. Det stora internationella genombrottet kom med albumet Veni Vidi Vicious som släpptes år 2000. Det gjorde stor succé i såväl Storbritannien som USA. Med på albumet var bland annat hitsen Hate to say I told you so och Main Offender. Bandet har blivit utsett till världens bästa liveband av Spin Magazine. 

The Hives utmärkelser

The Hives har vunnit många priser genom åren. Bland annat har de vunnit en Grammis för bästa rockgrupp, en Grammis för årets artist, Grammis för årets album, Grammis för årets musikvideo, Grammis för årets producent och Grammis för årets liveakt. De har även vunnit NME Award för bästa internationella band, MTV-priset för bästa video, NME Award för bäst klädda och MTV Europe Music Award för bästa nordiska band.

Pelle Almqvist som programledare

Almqvist har inte enbart turnerat världen runt som rockartist. Han har även gjort en del programledarjobb:

  • P3 Guld. Han ledde till exempel P3 Guld år 2007. 
  • Musikhjälpen. Dessutom var han, tillsammans med Kodjo Akolor och Little Jinder, programledare för Musikhjälpen år 2016.

Pelle Almqvist net worth

Många är nyfikna på hur mycket pengar Pelle Almqvist har tjänat genom åren. Enligt beräkningar av bland andra Forbes och Business Insider uppgår Pelle Almqvists förmögenhet till 1,5 miljoner dollar.

Pelle Almqvist sociala medier

Sångaren är aktiv på sociala medier. Han finns bland annat på Instagram, men har privat profil. Han har inte heller så många följare, runt 1 576 stycken. Pelle Almqvist finns inte på Twitter och inte heller på Facebook. Bandet The Hives har dock en populär Facebook-sida där runt 646 000 fans följer dem. Där lägger de regelbundet upp videos och klipp på när bandet uppträder, samt information som kan vara intressanta för fans att ta del av.

0 Shares:
You May Also Like