น้ําจิ้มข้าวมันไก่

Vad är น้ําจิ้มข้าวมันไก่?

น้ําจิ้มข้าวมันไก่, kanske något av en tungvrickare för oss svenskatalande, men för en thailändsk citizen är det en mycket vanlig fras. Det är namnet på en berömd komponent i det thailändska köket: kyckling ris doppande sås. Tänk på det som vår svenska brunsås till köttbullar – en oumbärlig del av måltiden.

Hur tillverkar man น้ําจิ้มข้าวมันไก่?

När det kommer till att tillverka น้ําจิ้มข้าวมันไก่, kan recepten variera. Men grunderna är ganska enkla. Först och främst behöver du färskt kycklingspad, ingefära, vitlök, sojasås och socker.

Ingredienser Mängd Tips
Kycklingspad 1 kopp Använd färskt!
Ingefära 1 msk Grated
Vitlök 1 tsk Hackad
Sojasås 2 msk Försök hitta en thailändsk soja
Socker 1 msk Justera efter smak

Tillsätt alla dessa ingredienser i en gryta och koka på medelvärme i cirka 15-20 minuter, och voila! Din น้ําจิ้มข้าวมันไก่ är klar. Var noga med att smak och justera sockret och sojasåsen för att passa dina personliga preferenser.

Var serverar man น้ําจิ้มข้าวมันไก่ med?

Som namnet antyder går det bäst med ข้าวมันไก่ eller kyckling över ris. Men var inte rädd för att experimentera, den passar utmärkt med ångade grönsaker eller till och med som marinad för grillad kyckling. Lycklig matlagning!

0 Shares:
You May Also Like